Om det är något som jag verkligen kan bli sugen på så är det paj. Jag fullkomligt älskar paj. Ni vet det den där känslan när man känner det perfekta förhållandet mellan en härlig skorpa och frukt.
Och sen får man ju absolut inte glömma att servera med en skopa vaniljglass eller vaniljsås. Det blir lätt att man tar två gånger när pajen står på bordet.
Detta blåbärspaj med havregryn receptet är SÅ otroligt enkelt att göra och jag lovar dig du kommer att älska det. Testa med hallon, jordgubb eller något annat favoritbär. Alltid lika gott och enkelt!
Vill du göra muffins på blåbär? > Recept på blåbärsmuffins
Ingredienser
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 175 g smör
- ½ dl socker det går att minska
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Fyllning
- 0.5 l Färska eller frysta blåbär
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk socker
Gör så här
- Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker.
- Smält smör och blanda samman med de torra ingredienserna.
- Platta ut i en pajform (ca 24 cm)
- Blanda blåbären med potatismjöl och socker och häll sedan ner det i pajskalet.
- Grädda längst ner i ugnen på 175° i ca 30 min SÄTT PÅ TIMER
Tips och trix
[no_toc]
Med 175 g smör och 2 dl mjöl samt 1 dl havregryn så blev degen inte en deg utan en smet. Ska det vara så?
Jo det är riktigt det blir lite mer som en smet.
Älskar det här receptet (Dock brukar jag ha lite mer socker i.)
Härligt!
0 , 5 blåbär ?
0,5 liter, kilo …?
Nämen oj det har kommit bort – det ska vara 0,5 liter. Tack för att du såg detta
Fantastiskt god blåbärspaj! Till och med de som inte trott sig gilla blåbärspaj innan tyckte det var jättegott.