...
Saftiga blåbärsmufins

Saftigaste Blåbärsmuffins

Desserter

Hemligheten bakom den godaste och saftigaste blåbärsmuffins är du mosar en del av blåbären och vispar smör och socker poröst!

Känslan när man varit ute och plockat blåbär och bestämmer sig för att göra dessa mjuka goda muffins som får en liten sockerskorpa på toppen är magisk.  Eller när man är i affären och köper hem de där stora amerikanska blåbären för göra något extra gott.

Vad du behöver för att göra blåbärsmuffins.

Jag använder vaniljextrakt och citronskal i mina  – det är en del av det som gör dessa muffins så goda. Vanilj och citron är standard, men ibland lägger jag även i en tesked kanel, det ger den härliga doften och smak som kompletterar bären fint.

Blåbären föredrar jag färska, men om du använder frysta, se till att röra ner dem i smeten utan att tina, annars blir dina muffins lila!

Hur du förvarar och fryser dina blåbärsmuffins

Eftersom muffinsen är fulla av saftiga blåbär håller de sig fuktiga i flera dagar. Nackdelen är dock att detta kan göra att de blir för fuktiga.  Förvara dem i en burk som du klär invändigt med hushållspapper. Om du staplar muffins ovanpå varandra, lägg ett lager med hushållspapper ovanpå  för att absorbera eventuell överflödig fukt. Vill du frysa din muffins går det bra upp till 3 månader.

Värm upp muffinsen i mikrovågsugnen eller ugnen för att fräscha upp dem, om så önskas.

Vill du göra en paj? > Recept på blåbärspaj

Saftiga blåbärsmufins

Blåbärsmuffins

Saftiga och supergoda blåbärsmuffins
4.53 from 46 votes
Print Pin Rösta
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
Servings: 12 st

Ingredienser

  • 100 gr smör rums tempererat
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker eller extrakt
  • 5 dl mjöl
  • ¼ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk röd
  • 3 dl blåbär eller andra bär
  • socker farin, rörsocker eller muscovado till topping

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° - vill du göra stora muffins sänk till 175°
  • Vispa smör och socker poröst
  • Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, salt och citronskal och rör i smeten. Använd gärna elvisp
  • Mosa 1 dl blåbär med en gaffel och blanda i smeten
  • Vänd försiktigt ner de mosad och icke mosade bären i smeten
  • Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.
  • Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200°C.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!

[no_toc]

Wernamaten logo

Här hittar du mat- och vintips, recept, inspiration och annat smått och gott. Laga enkla vardagsrecept eller annorlunda recept till helg, fest och buffé.

Du kan även hitta din lokala producent där du kan köpa närodlat.

ANNONS

Var med i våra utlottningar och få våra recept!

8 Kommentarer

  1. 5 stars
    Väldigt goda och saftiga

    Svara
  2. Konstigt recept.
    1. Vaniljsocker står med 2 gånger. Antar att det ska blandas i med det torra?
    2. Receptet känns inte avslutat. Som att det är självklart hur allt ska gå till sen. Vad gör jag med blåbären? Blandas de i tidigt så att hela smeten blir knallblå? Vänder jag i dem sist?
    3. Menar du RÖRA i alla ingredienser eller kan man vispa?

    Svara
    • Det här receptet var väldigt svårt att förstå skulle aldrig ha gjort detta recept om det var så svårt att förstå

      Svara
  3. 5 stars
    Jag tycker att allt var självklart för de som inte förstår rekommenderar jag att läsa grundrecept för muffins.

    Svara
  4. 2 stars
    Jag förstår (dvs gör som jag uppfattar texten), men tycker ändå att den som skrivit receptet bör låta någon läsa igenom/testa och komma med förbättringsförslag.

    Svara
  5. 5 stars
    Super goda

    Svara
  6. Någon som vet hur mycket rivet citronskal det ska vara i?

    Svara
4.53 from 46 votes (41 ratings without comment)

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad tycker du om receptet?




du kanske också gillar…