Ramslöksolja är en olja som tillverkas genom att blanda ramslöksblad med en olja, såsom olivolja, rapsolja eller solrosolja, och sedan låta blandningen dra i några dagar.

Resultatet blir en aromatisk olja med en härlig smak av ramslök som kan användas i en mängd olika maträtter.

Ramslöksolja är ett utmärkt sätt att bevara smaken av ramslök och du kan använda den för att ge extra smak till såser, marinader, dressingar och mycket mer.

Alternativ till Ramslök – Så här kan du få liknande smak och konsistens i dina rätter

Om du har svårt att hitta ramslök så finns det alternativ! Istället för 10-15 ramslöksblad kan du använda 1 vitlöksklyfta och 30 g färsk spenat för att få en liknande smak och konsistens.

Spenaten ger en liknande grön färg och en mild smak som kompletterar vitlöken på ett bra sätt.

Så nästa gång du inte kan hitta ramslök, var inte rädd att experimentera med andra gröna alternativ!

Ramslöksolja

Ramslöksolja

Ramslöksolja recept som du kan ha året runt
4.94 from 15 votes
Skriv ut Pin Rösta
Portioner: 1

Ingredienser

  • 15 gr ramslök ca 10-15 blad
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  • Hacka ramslöken grovt. Slå på oljan och salta.
  • Mixa slät med en mixerstav.
  • Sila av oljan efter ett dygn. Detta är inget måste
  • Slå upp oljan i en flaska och ställ den mörkt och svalt.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!