...

Om WernaMaten

Hej och välkommen till matsajten Wernamaten.

Wernamaten vill ”Värna om maten” Wernamaten marknadsför och gör det enkelt för alla matproducerande medlemmar att sälja sina produkter.

Ibland är det extra roligt att laga mat. Det är när recepten är bra och att resultatet blir gott.  

Lätt, gott och annorlunda

Här publicerar vi recept, tips och trix samt skriver om din lokalproducent. Många av recepten är enkla, klassiska och exotiskt inspirerade. Till vissa av recepten får man också dryckestips till de olika rätterna.

Recept ser jag som inspiration och vill med mina egna idéer inspirera fler att våga sig in i köket. Vi vill att det ska vara  enkelt och roligt att laga mat, och förstås gott att äta.  Ibland kanske du letar efter just det där receptet till rätten som du åt på din semester.

Planera inför matlagningen

Om du planerar lite inför matlagningen, så sparar du tid och många onödiga steg. Samla alla ingredienser och redskap vid spisen och arbetsbänken innan du sätter igång.

Matlagningen blir precis så rolig som du gör den!  

Kryddor

Med jämna mellanrum tar jag även hem kryddor som är lokalproducerade på Jamaica, just för att få den där äkta jamaicanska smaken.

Karibisk matlagning är något som jag inspireras av då jag bott på Jamaica till och från i flera år.

Glöm heller inte att registrera dig till nyhetsbrevet som är helt gratis och kommer till din e-post en gång per månad. Dessa är laddade med inspiration, recept samt tips på mat och vin som hör säsongen till.

Mötesplats för producent och konsument

Wernamaten visar vägen för konsumenter, likt en kompass, till den lokalproducerade maten med egen märkning av närproducerad mat. Vi vill göra det enkelt för konsumenter att köpa lokalt producerad mat såväl den ekologiska och konventionellt odlade maten.

Välkommen till Wernamaten, hoppas det smakar!

Wernamaten har funnits sedan 2013 och startades som en förening för att stödja de lokala producenterna runt Värnamo.

 

[no_toc]