Go Back
Blåbärspaj med havregryn

Blåbärspaj med havregryn

4.84 from 61 votes
Print Pin

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 175 g smör
  • ½ dl socker det går att minska
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 0.5 l Färska eller frysta blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk socker

Gör så här

  • Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker.
  • Smält smör och blanda samman med de torra ingredienserna.
  • Platta ut i en pajform (ca 24 cm)
  • Blanda blåbären med potatismjöl och socker och häll sedan ner det i pajskalet.
  • Grädda längst ner i ugnen på 175° i ca 30 min
    SÄTT PÅ TIMER

Tips och trix

Byt ut eller blanda med ditt favoritbär.
 

 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!