Fisktacos med mangosalsa

Fisktacos med gös och mangosallad

5 från 3 röster
Skriv ut Pin Rösta
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 600 g MSC-märkt gösfilé
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 avokado
  • 1 näve näve blandade salladssorter
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • mjuka tortillabröd

Mangosallad

  • ½ mango
  • ½ fint hackad röd lök
  • ½ fint hackad gurka (skalad och utan kärnhus) skalad och utan kärnhus
  • 1 knippe knippe koriander finhackas
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  • Dela gösen i grova strimlor och pudra över spiskummin och paprikapulver. Salta och peppra
  • Smörstek på medelhög värme i stekpanna ca 5 minuter.
  • Tortillabröden värms i ungen tills de blir mjuka.
  • Varva sedan sallad, avokado i strimlor, fisk och mangosalsa i tortillabrödet.

Mangosalsan

  • Rör ihop och smaka av.
  • Låt vila i kylen 15-20 minuter.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!