Fisktacos med mangosalsa är sommar för mig. En nyfångad gös, färsk mango, lite chili och avokado det kan inte gå fel.

Du kommer att ha svårt att hitta en bättre måltid än dessa läckra fisktacos. Det svåraste kan vara att fånga gös eller abborre, men om du inte har tillgång till en sjö att fiska brukar det finnas gös hos den lokala handlaren eller kanske fiskbilen.

Här använder jag mig av köpta färska tortillabröd men självklart kan du göra din egna tortillabröd till din fisktacos.

Mangosalladen till fisktacosen

Helt makalöst god! Denna mangosallad passar perfekt till dessa fisktacos, men inte bara det, du kan lätt byta ut mangon mot ananas om du vill. Varför inte göra den salladen till grillkvällen på sommaren.

Fisktacos med mangosalsa

Fisktacos med gös och mangosalsa

Fisktacos gjord på gös med smakfylld mangosalsa
4.84 from 6 votes
Skriv ut Pin Rösta
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 600 g MSC-märkt gösfilé
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 avokado
  • 1 näve näve blandade salladssorter
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • mjuka tortillabröd

Mangosalsa

  • ½ mango
  • ½ fint hackad röd lök
  • ½ fint hackad gurka (skalad och utan kärnhus) skalad och utan kärnhus
  • 1 knippe knippe koriander finhackas
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk olivolja
  • 1 lime
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  • Dela gösen i grova strimlor och pudra över spiskummin och paprikapulver. Salta och peppra
  • Smörstek på medelhög värme i stekpanna ca 5 minuter.
  • Tortillabröden värms i ungen tills de blir mjuka.
  • Varva sedan sallad, avokado i strimlor, fisk och mangosalsa i tortillabrödet.

Mangosalsan

  • Rör ihop och smaka av.
  • Låt vila i kylen 15-20 minuter.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!