Tänk så mycket vi kan göra med ägg, det finns så många recept som innehåller ägg, i bakning och matlagning. Du kan koka, steka, göra äggröra, äta ägget rått, en del använder ett våffeljärn eller varför inte grilla ägget – ja det är en helt fantastisk produkt.
Det finns inget värre när man får ett stekt ägg som är som ett papper. Gordon Ramsey öppnade upp ögonen för mig för ett antal år sedan om hur man gör den perfekta äggröran. Jag har aldrig tittat tillbaka på hur jag gjorde innan.
Hur gör Gordon Ramsey äggröra?
Gordon Ramsey själv säger att : ”Varje gång vi får en ny kock i köket ber vi dem alltid om att göra en äggröra. ”Och om de kan göra den perfekta äggröran ja då vet du att de vet hur man lagar mat på riktigt.”
LCHF
Denna äggröran är helt perfekt för dig som äter LCHF, med en hög fetthalt och som smakar otroligt gott.
Receptet är gjort utifrån nedanstående videoklipp med Gordon Ramsay och enligt honom är det enda sättet man skall göra äggröra på. I klippet kan du se hur man går tillväga.
Bästa äggröran
Ingredienser
- 3 ägg
- 25 g smör
- ½ msk creme fraiche
- salt
- peppar
Gör så här
- Knäck äggen i en kastrull och lägg i smöret och lite svartpeppar. OBS, salta inte än, utan gör det i slutet. Rör ej runt
- Ställ kastrullen på en varm platta och rör runt hela tiden med en slickepott.
- Hemligheten med en perfekt äggrör är, när äggen börjar koagulera drar du bort kastrullen och rör om, sen tillbaka på plattan igen.
- Upprepa det här tills det att du har fått en fin konsistens på äggröran. Behandla den som en risotto. Rör hela tiden
- Lägg i en klick med crème fraiche och rör om. Salta och servera direkt.
Video
Tips och trix
[no_toc]
Omg jag gjorde detta för första gången. Älskar det
Omg jag gjorde detta för första gången. Älskar det
Det här är bästa sättet att tillaga en äggröra men äggröran blir ännu godare om man häller av äggvitan och bara har med äggulan från det ”sista” ägget. 3 ägg plus en äggula blir bra till en person.