Vad är Tahini?

Tahini tillverkas genom att mala sesamfrön med olivolja till en jämn pasta.  Jag gillar att använda tahini när jag gör dressingar, dip, fyllda dadlar och hummus. Möjligheterna är oändliga!

Gör din egna Tahini till din Hummus

Tahini är inte helt lätt att hitta och ofta säljs den i väldigt stora burkar. Du kanske även behöver gå till en specialbutik för att hitta den. Men det bästa är att det är faktiskt inte alls svårt att att göra egen tahini. Här kommer receptet.

Egen Tahini

Tahini

Gör din egna tahini till din hummus, snabbt och enkelt.
5 från 2 röster
Skriv ut Pin Rösta
Portioner: 2 dl

Ingredienser

  • 2 dl skalade sesamfrön
  • 1 - 1 ½ dl olivolja
  • 1 krm salt

Gör så här

  • Hetta upp en stekpanna och ha lägg i sesamfröna. Rosta på medelvärme under ett par minuter. Skaka om fröna kontinuerligt och rosta dem till de fått en rosaaktig färg. Ju mer färg de får – ju nötigare blir det.
  • Ha ner sesamfröna i en mixer och kör hastigt till ett pulver. Slå på lite olja i taget och kör till en slät och lite trögflytande smet.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!