Inlagd paprika med lök

Picklad paprika med lök

Gott, snabbt och enkelt. Passar till hamburgare, stekt fisk rostbiff och olika charkuterier.
5 från 1 röst
Skriv ut Pin Rösta
Förberedelser: 10 minuter
Tillagningstid: 10 minuter

Ingredienser

  • 4 paprika
  • 4 gula lökar
  • 3 dl vatten
  • 2 ½ dl strösocker eller honung
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • nypa salt

Lägg gärna till om du vill

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  • Klyv och kärna ur paprikan. Skär den i tunna strimlor. Skala och strimla löken på samma sätt. Lägg allt i en bunke och slå över kokande vatten så att det täcker.
  • Låt stå i 10 minuter, sila sedan av allt vatten.
  • Lägg strimlorna i en kastrull och slå över ättika, socker, vatten och eventuellt tilläggskryddorna.
  • Låt koka upp under omrörning och sjud sedan i 5 - 10 minuter under lock. Du väljer själv hur mjuk du vill ha din paprika genom hur länge du sjuder blandningen.
  • Fyll väl rengjorda burkar. Låt kallna och sätt sedan på locken. Förvara burken i kylskåpet.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!