...
Inlagd paprika med lök

Picklad paprika med lök

Recept, Syrat inlagt picklat

 
Inlagd paprika med lök

Picklad paprika med lök

Gott, snabbt och enkelt. Passar till hamburgare, stekt fisk rostbiff och olika charkuterier.
4.72 from 7 votes
Print Pin Rösta
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 10 minutes

Ingredienser

  • 4 paprika
  • 4 gula lökar
  • 3 dl vatten
  • 2 ½ dl strösocker eller honung
  • 2 dl ättiksprit 12 %
  • nypa salt

Lägg gärna till om du vill

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  • Klyv och kärna ur paprikan. Skär den i tunna strimlor. Skala och strimla löken på samma sätt. Lägg allt i en bunke och slå över kokande vatten så att det täcker.
  • Låt stå i 10 minuter, sila sedan av allt vatten.
  • Lägg strimlorna i en kastrull och slå över ättika, socker, vatten och eventuellt tilläggskryddorna.
  • Låt koka upp under omrörning och sjud sedan i 5 - 10 minuter under lock. Du väljer själv hur mjuk du vill ha din paprika genom hur länge du sjuder blandningen.
  • Fyll väl rengjorda burkar. Låt kallna och sätt sedan på locken. Förvara burken i kylskåpet.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!
[no_toc]

Wernamaten logo

Här hittar du mat- och vintips, recept, inspiration och annat smått och gott. Laga enkla vardagsrecept eller annorlunda recept till helg, fest och buffé.

Du kan även hitta din lokala producent där du kan köpa närodlat.

ANNONS

Var med i våra utlottningar och få våra recept!

12 Kommentarer

  1. Ann-Cathrin Virsberg

    Hållbarhet i ~kylskåp?

    Svara
    • Jonas

      1 år, jag åt upp det sista från i höstas nyss

      Svara
      • Donald

        Hur länge håller detta, så väl i kylskåp eller svalt på annat sätt?
        Mvh
        Donald

        Svara
    • Gerd

      Måste paprikan sjudas för hållbarhetens skull?

      Svara
  2. Anette Wikström

    5 stars
    Supergott

    Svara
  3. Ewa Håkansson

    Har odlat ”snackspaprikor” massor och undrar hur jag skall förvara dessa????

    Svara
    • Helene

      Paprika ska helst förvaras i en lufttät mörk behållare på en sval, mörk plats, helst i kylskåpet.

      Svara
  4. Brita Lundström

    Ska man byta vatten till lagen eller använda sk första vattnet?

    Svara
  5. Anders Elfven

    5 stars
    Beroendeframkallande gott!!!

    Svara
  6. Kjell Mørk

    Hva menes med ”gul løk”? Er det vanlig kepaløk (som noen ganger kalles gul løk(diamenter 5-10cm) eller er det de små løkene som kalles gul løk (diameter 2-4 cm)?

    Svara
  7. Daniel Hellman

    Så tacksamt och alltid lika gott. Tack så mycket för ett gott recept. Kanon.
    Tests gärna detta och jag tog även och gjorde en ny variant nu idag, med strimlad Vitkål i med. Det blir finfint.

    Svara
4.72 from 7 votes (5 ratings without comment)

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad tycker du om receptet?




du kanske också gillar…