Picklad paprika med lök
Gott, snabbt och enkelt. Passar till hamburgare, stekt fisk rostbiff och olika charkuterier.
Print Pin Rösta Ingredienser
- 4 paprika
- 4 gula lökar
- 3 dl vatten
- 2 ½ dl strösocker eller honung
- 2 dl ättiksprit 12 %
- nypa salt
Lägg gärna till om du vill
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk svartpepparkorn
- 1 tsk chiliflakes
Gör så här
- Klyv och kärna ur paprikan. Skär den i tunna strimlor. Skala och strimla löken på samma sätt. Lägg allt i en bunke och slå över kokande vatten så att det täcker.
- Låt stå i 10 minuter, sila sedan av allt vatten.
- Lägg strimlorna i en kastrull och slå över ättika, socker, vatten och eventuellt tilläggskryddorna.
- Låt koka upp under omrörning och sjud sedan i 5 - 10 minuter under lock. Du väljer själv hur mjuk du vill ha din paprika genom hur länge du sjuder blandningen.
- Fyll väl rengjorda burkar. Låt kallna och sätt sedan på locken. Förvara burken i kylskåpet.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!
Hållbarhet i ~kylskåp?
1 år, jag åt upp det sista från i höstas nyss
Hur länge håller detta, så väl i kylskåp eller svalt på annat sätt?
Mvh
Donald
Måste paprikan sjudas för hållbarhetens skull?
Supergott
Har odlat ”snackspaprikor” massor och undrar hur jag skall förvara dessa????
Paprika ska helst förvaras i en lufttät mörk behållare på en sval, mörk plats, helst i kylskåpet.
Ska man byta vatten till lagen eller använda sk första vattnet?
Beroendeframkallande gott!!!
Hva menes med ”gul løk”? Er det vanlig kepaløk (som noen ganger kalles gul løk(diamenter 5-10cm) eller er det de små løkene som kalles gul løk (diameter 2-4 cm)?
Hej Kjell, Här kommer en sida om om gul lök
https://www.bama.no/ravarer/gronnsaker/lok/gul-lok/
Så tacksamt och alltid lika gott. Tack så mycket för ett gott recept. Kanon.
Tests gärna detta och jag tog även och gjorde en ny variant nu idag, med strimlad Vitkål i med. Det blir finfint.