...
Fladermousse med jordgubbar

Flädermousse med jordgubbar

Desserter

[lmt-post-modified-info]

Vem älskar inte denna underbara värld av flädermousse med jordgubbar – en sommardessert som är lika förförisk som den är magiskt god! Häng med på denna kulinariska resa där vi utforskar hemligheterna bakom denna ljuvliga skapelse och lär oss att bemästra den perfekta flädermoussen.

Från att välja de bästa ingredienserna och förbereda dem på rätt sätt, till att skapa en oförglömlig presentation – vi kommer att dela alla våra tips och tricks för att göra denna dessert till din nya sommarfavorit.

Välja de bästa ingredienserna

Innan vi dyker ner i den ljuvliga världen av fläder, låt oss prata lite om ingredienserna. Du vet vad de säger – en mästerkock är bara så bra som hens råvaror. Så för att din flädermoussetårta ska bli riktigt magisk, tycker jag att du ska försöka set till att du har de bästa ingredienserna.

Fläderblomssaft

Det självklara hjärtat i vår flädermousse är fläderblomssaften. Se till att välja en av hög kvalitet, helst ekologisk, för att verkligen fånga fläderblommans subtila arom. Personligen så tycker jag att hemmagjord flädersaft är bättre på alla vis!

Jordgubbar

När det gäller jordgubbar, är färska och mogna de bästa. Du vill ha saftiga, söta jordgubbar som kompletterar flädermoussens lätt blommiga smak.

Förberedelse och tips

Nu när vi har de bästa ingredienserna i våra händer är det dags att förbereda oss för flädermousse-magi! Här är några tips för att göra förberedelserna så smidiga som möjligt:

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten!

För att undvika klumpar av gelatin i din fläderblomsmousse, se till att blötlägg gelatinbladen i kallt vatten enligt förpackningens anvisningar.

Skölj och skiva jordgubbarna. Ta hand om dina röda, läckra gubbar genom att skölja dem försiktigt och skiva dem i halvor eller fjärdedelar, beroende på storlek.

Dekoration och presentation

För att göra din flädermoussetårta ännu mer tilltalande, lägg lite kärlek i presentationen. Använd färska jordgubbar för att skapa ett visuellt mästerverk på toppen av din tårta. Du kan arrangera dem i form av en blomma eller ett hjärta för att ge din dessert en extra personlig touch.

Glöm inte att pudra lite florsocker över jordgubbarna för en sista elegant finish!

Variationer och anpassningar

Vi vet att alla har sina egna preferenser, så här är några idéer för att anpassa flädermoussen efter dina önskemål:

Laktosfri flädermousse

För att göra din mousse laktosfri, använd laktosfri grädde istället för vanlig grädde och följ samma recept.

Vegansk flädermousse

För en vegansk version av flädermousse, byt ut gelatinbladen mot ett veganskt alternativ som agar-agar och använd en vegansk vispgrädde istället för vanlig grädde.

Byta ut jordgubbar mot andra bär

Om jordgubbar inte är din grej, eller om du bara vill prova något nytt, kan du byta ut dem mot andra bär som hallon, blåbär eller björnbär.

Nu när du har allt för att skapa den mest fantastiska flädermoussen med jordgubbar, är det dags för dig att sätta igång och glänsa framför dina gäster med dina dessertkunskaper.

Vi önskar dig lycka till och ser fram emot att höra om dina egna flädermousseäventyr! Glöm inte att dela dina framgångar och tips med oss här på bloggen. Lycka till och smaklig spis!

Fladermousse med jordgubbar

Flädermousse med jordgubbar

En sommardessert som är lika förförisk som den är magiskt god!
5 from 12 votes
Print Pin Rösta
Prep Time: 0 minutes
Cook Time: 15 minutes
Servings: 4 port

Ingredienser

  • 4 st gelatinblad
  • 4 ägg vitor och gulor
  • 1 liten citron och zest
  • 1 dl socker
  • 2 dl fläderblomssaft koncentrerat
  • 3 dl grädde
  • Färska jordgubbar för dekoration

Gör så här

  • Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka 5 minuter, eller enligt förpackningens anvisningar.
  • Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner citronskal och -saft.
  • Vispa äggvitorna i en separat bunke till hårt skum.
  • Vispa grädden för sig, fluffig men inte för hårt.
  • Ta upp gelatinbladen och krama ur vätskan, lägg dem sedan i en kastrull med fläderblomssaften och smält under försiktig omrörning. Låt svalna till simmig konsistens.
  • Rör ner gelatinlösningen äggulesmeten.
  • Vänd sedan ner grädden och sist de vispade äggvitorna.
  • Smaka av om du vill ha mer socker.
  • Häll upp i vackra glas, låt stelna i kyl, minst 2 tim.
  • När det är dags för servering, ta ut flädermoussen ur kylskåpet några minuter innan så att den mjuknar något. Skölj och skiva jordgubbarna och dekorera moussen med dem. Servera och njut av denna förtrollande sommardessert!
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!

Lycka till med din flädermousse och glöm inte att njuta av varje bit tillsammans med dina nära och kära.

TIPS: Kör ett par bär i mixern och blanda i moussen för att få en svagt rosa nyans.

Wernamaten logo

Här hittar du mat- och vintips, recept, inspiration och annat smått och gott. Laga enkla vardagsrecept eller annorlunda recept till helg, fest och buffé.

Du kan även hitta din lokala producent där du kan köpa närodlat.

ANNONS

Var med i våra utlottningar och få våra recept!

0 kommentarer

5 from 12 votes (12 ratings without comment)

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vad tycker du om receptet?




du kanske också gillar…