När skördetiden för rödbetor är här, älskar jag att ta mej en tur till landet och dra upp några betor. Det känns sådär extra hälsosamt och nyttigt.
Ibland gör jag chips, ibland gör jag rödbetshummus och ibland gör jag klyftor. Tänk er en varm rödbetssallad med fetaost, något gott att dricka och trevligt sällskap. ja då är man hemma.
Visste du att rödbetor innehåller mycket fiber, kalium, C-vitamin och magnesium?
Kan du använda de gröna blasten av rödbetor?
Ja, du kan tvätta och äta dem! De är laddade med vitaminer och mineraler. Men de innehåller även mycket nitrater så var försiktig om du vill använda dem i din sallad.

Rostade rödbetor
Ingredienser
- 1 kg rödbetor
- olivolja
- 1 msk smör
- flingsalt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala rödbetorna och skär dem i klyftor.
- Lägg dem i en ugnssäker form med bakplåtspapper uppvikna mot kanterna.
- Häll på olivolja, flingsalt.
- Ställ in i ugnen ca 45 min. Efter ca 20 min lägg i smöret och rör runt bland rödbetorna.