...
räksnittar

20 räksnittar värda att testa

Festmat, Snacks

Senast uppdaterad 1 november, 2023 av Helene

Vad är räksnittar, kanske du undrar? Jo, det är inget mindre än ett av Sveriges mest älskade tilltugg med räkor! Ja, jag pratar om de smöriga, krispiga, räkfyllda godbitarna som omedelbart förvandlar vilken samling som helst till en fest.

Men nu ska jag inte bara hålla oss till traditionella räksnittar. Vi kommer gå igenom tunnbrödssnittar med räkor och lax, snittar med räkor och färskost och mer, alla dessa kommer att vara stopp på vår resa.

tunnbrödssnittar med lax och räkor

10 Räksnittar

Från de exotiska smakerna av avokado och wasabi till den traditionella kombinationen av räkor och dill, dessa recept kommer att utmana ditt sätt att tänka på räksnittar.

Så förbered dig på att uppleva nya smaker, experimentera med olika ingredienser, och framför allt – njut av varje tugga!

1. Räkor med citron och dill

Den lätta och uppfriskande smaken av citron, kombinerad med den aromatiska dillen, lyfter räksnittarnas smak till nya höjder.

2. Räkor avokado och wasabi

Den krämiga avokadon och den kryddiga wasabin ger en otroligt balanserad smakprofil som utmanar det traditionella receptet.

3. Snittar med piri-piri kryddade räkor

För de modiga smakäventyrarna! Dessa räksnittar erbjuder en kraftig hetta som kompletterar räkornas milda smak.

4. Räkor med lax och gräddfil

En lyxig kombination där den lena laxen och den svala gräddfilen ger en raffinerad smakupplevelse. Perfekt för finare tillställningar.

5. Räkor med äpple och fänkål

Med krispig fänkål och sött äpple ger dessa räksnittar en unik och uppfriskande twist.

6. Räkor med chilikräm och lime

En riktig smakexplosion där chilikrämens hetta balanseras perfekt med den friska limesmaken. En snitt som garanterat kommer att väcka uppmärksamhet.

7. Räkor marinerade i vitlök och örter

Här erbjuds robusta och smakrika räksnittar där den kraftiga vitlöken och de fräscha örterna tar räkornas smak till nästa nivå.

8. Räkor med rom och gräslök

En lyxig variant på den klassiska räksnitten, där rommen ger en extra dimension av smak och gräslöken bidrar med friskhet. Ett perfekt sätt att imponera på gästerna!

9. Räkor med mango och chili

En unik kombination där den söta mangon och den kryddiga chilin bildar en söt och kryddig duo som garanterat kommer att överraska och glädja dina gäster.

10. Räkor med kräftstjärtar och färskost

Ett oväntat recept som tar räksnittar till en helt ny nivå. Den söta kräftstjärten och den krämiga färskosten skapar en riktigt speciell kombination som är både utsökt och minnesvärd.

snittar med räkor och färskost

10 Snittar med räkor och färskost

Färskosten ger inte bara en underbar krämighet till räksnittarna, utan fungerar också som en bas för att utforska olika smakvariationer.

Vi har samlat 10 fantastiska recept där räkor och färskost smälter samman i harmoni, med varje tugga som ett äventyr för dina smaklökar.

Från de kryddiga tonerna av kryddig tomatsalsa till den uppfriskande kombinationen av avokado och citron, dessa snittar är en kulinarisk upplevelse du inte får missa.

1. Räkor med färskost och kryddig tomatsalsa

En oemotståndlig kombination av färskost och räkor, toppad med en hemmagjord kryddig tomatsalsa. Det är den perfekta balansen mellan krämighet och krydda.

2. Räkor med färskost, avokado och citron

Ett uppfriskande alternativ där den mjuka och krämiga avokadon, tillsammans med citronens syrlighet, komplementerar färskosten och räkorna perfekt.

3. Räkor med färskost och koriander

En spännande twist på den klassiska räksnitten, där den färska koriandern ger en exotisk touch som lyfter hela smakupplevelsen.

4. Räkor med färskost och pepparrotskräm

Den skarpa smaken av pepparrot blandas med den lena färskosten för att skapa en spännande kombination som lyfter räkornas smak till en helt ny nivå.

5. Räkor med färskost och gröna ärtor

Det söta och knapriga från gröna ärtor lägger till en överraskande textur och kompletterar den mjuka smaken av räkor och färskost.

6. Räkor med färskost, dill och gurka

En svensk klassiker med ett lyxigt lyft. Den krispiga gurkan och den fräscha dillen passar perfekt med färskosten och räkorna.

7. Räkor med färskost och rökt lax

Ett perfekt alternativ för en lyxig förrätt. Den rökta laxens rika smak blandas perfekt med den lena färskosten och räkorna.

8. Räkor med färskost och svarta oliver

En medelhavstwist på den klassiska räksnitten. De salta svarta oliverna balanserar perfekt den krämiga färskosten och räkornas milda smak.

9. Räkor med färskost och gröna äpplen

Den friska, sötsyrliga smaken av gröna äpplen ger en spännande kontrast till de salta räkorna och den krämiga färskosten.

10. Räkor med färskost och picklad rödlök

Den sötsyrliga smaken av rödlökspickles tillför en oväntad men välkomnande kontrast till den klassiska kombinationen av färskost och räkor.

Wernamaten logo

Här hittar du mat- och vintips, recept, inspiration och annat smått och gott. Laga enkla vardagsrecept eller annorlunda recept till helg, fest och buffé.

Du kan även hitta din lokala producent där du kan köpa närodlat.

ANNONS

Var med i våra utlottningar och få våra recept!

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

du kanske också gillar…