Den här äggsalladen är den perfekta lunchen när du känner dig trött på att bara äta sallad. Med det här äggsalladsreceptet som inspiration kan du använda färska ingredienser tills det smakar precis som DU vill ha det!
Sallader handlar inte alltid om salladsblad. Du kan använda dig av en olika ingredienser som ersätter ramslöken.
Jag älskar ramslök och den är som bäst på våren och försommaren. En av mina favoriter är denna äggsallad som blir en försmak till vad som komma skall, sommaren med all dess härliga smaker som växer och gror i vår natur och i våra trädgårdsland.
Hur smakar ramslök?
Bladen från den här ramslöken har en smak som ligger någonstans mellan vitlök och lite purjolök. Den är mildare än vitlök men mycket starkare i smaken än t. ex. gräslök. Om du gnuggar bladen mellan fingrarna så känner du doften av vitlök.
Istället för ramslök
Du kan ersätta din ramslök med:
- Vårlök
- Stjälkarna från färsk lök
- Gräslök
- Purjolök
Äggröra med ramslök
Ingredienser
- 4 ägg
- 1 näve ramslök
- 1 dl crème fraiche
- salt och peppar
Gör så här
- Lägg äggen i kokande vatten och låt koka ca 10 minuter. Spola dem kalla i kallt vatten. Skala och hacka dem grovt.Sätt på timer 10 min
- Skär ramslöken fint.
- Blanda ramslöken och crème fraiche. Vänd ner äggen och smaksätt med salt och nymald peppar.
0 kommentarer