Paprikasoppa recept
Jag bara älskar paprikasoppa! Den här varianten är både mättande och enkel att laga. Du väljer själv om du vill göra den helt vegetarisk eller om du vill toppa med knaperstekt bacon. Idag valde jag att ha lite feta ost och pumpakärnor.
Paprikasoppa till fest
Med några vitlöksfrästa räkor i varje sopptallrik samt någon droppe tryffelolja samt grissinis så har den en festlig förrätt – gärna med mousserande eller vitt vin till.
Paprikasoppa med röda linser
Ingredienser
- 3 st röda och / eller gula paprikor
- 1 st stor rödlök
- 4 st vitlöksklyftor
- 1 dl röda linser (torra okokta)
- 1 ½ st grönsaksbuljong tärning
- 5 dl 5 dl vatten
- 1 msk Rödvinsvinäger
- ½ msk Paprikapulver delikatesskryddad
- 2 msk olivolja eller smör
- chillipulver efter smak
- salt och peppar
Gör så här
- Sätt på ugnen på 275 grader
- Dela paprikan, löken och vitlöken.
- Lägg dessa på en plåt och olja in dem i olivolja.
- Krydda allt rikligt med Paprikapulver.
- Ställ in i ugnen tills paprikaskalet börjat ta färg. Ta då ut plåten.
- Skala paprikan
- Lägg alla grönsaker i en gryta med lite olivolja i botten och låt fräsa upp under omrörning.
- Tillsätt de röda linserna, vatten, buljongtärning.
- Rör om och koka upp på medelvärme i ca 5 - 10 minuter under omrörning
- Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare.
- Smaka av paprikasoppan med chillipulver, salt och peppar samt lite vinäger.
Tips och trix
Smaklig måltid!
Hoppas att det smakar!
[no_toc]
Gör detta flera gånger i månaden – supergott!
Blev bjuden på denna supergoda soppa med tillbehör igår. En riktig favoritsoppa.
Ja detta är en av mina favoriter med 🙂