...

Enets Cafe, Marmeladeri & Bageri

Småland

Ett Café med tradition och hållbarhet i fokus: En resa genom smak och minnen

I en lantlig idyll där naturen är den närmaste grannen och lindens sus fyller luften, ligger ett alldeles speciellt café. Här erbjuds mat lagad från grunden, där fokus ligger på ekologiska och närodlade produkter. Men detta café är mer än bara en plats att äta; det är en hyllning till tradition, enkelhet och hållbarhet.

Historien bakom caféet: En hyllning till matriarkerna

Allt började på 60-talet i mormor Bedas kök, ett kök som saknade många av dagens moderniteter men var rikt på kärlek och tradition.

Det är här som caféets grundare lärde sig att uppskatta de enkla, naturliga smakerna och att ta tillvara på allt som naturen har att erbjuda.

Tack vare sin mor och mormor Beda, har caféet blivit en plats där råvaran, smaken och enkelheten står i centrum.

Produkterna: En smakupplevelse för själ och hjärta

Från prisbelönta marmelader och glass till hantverksmässigt bakade bröd, erbjuder caféet en rad produkter som är fria från konstlade tillsatser.

Sylter och marmelader görs med naturligt pektin från äpplen och röda vinbär, och brödet bakas med stenmalet mjöl av högsta kvalitet. Det är en smakupplevelse som inte bara tillfredsställer smaklökarna, men också själ och hjärta.

Sommarcafé: kroppkakor och husmanskost

Under sommarmånaderna förvandlas caféet till ett sommarcafé med specialiteter som småländska kroppkakor och traditionell husmanskost.

Det är en chans att uppleva den svenska sommaren på det mest autentiska sättet.

Kurser och catering: Lär och dela

För de som är intresserade av att ta smakupplevelsen ett steg längre, erbjuder caféet även kurser i hur man gör småländska kroppkakor och hantverksmässig sylt och marmelad.

Och om du har ett evenemang som behöver det där lilla extra, erbjuder caféet catering med fokus på svenskt och närproducerat.

Hållbarhet: En del av caféets DNA

Hållbarhet är inte bara ett modeord för detta café; det är en del av dess DNA. Genom att använda ekologiska och närodlade produkter, värnar caféet om den jord vi alla har att förvalta.

Kontakta Enets

Om du är intresserad av att besöka, delta i en kurs eller beställa catering, är du varmt välkommen att ta kontakt.

Sammanfattning

Detta café är mer än bara en plats att äta; det är en plats där tradition, kvalitet och hållbarhet möts.

Det är en plats som hyllar det enkla och äkta, och som erbjuder en smakupplevelse som är lika god för själen som den är för magen.

Det är inte bara ett café; det är en destination för alla som värdesätter äkthet, kvalitet och hållbarhet.

Kontakt

Enets Marmeladeri & Bageri
Fröset Enet
331 94  VÄRNAMO

 

0768 11 55 28

Enets Marmeladeri och Bageri

Bröd, marmelad och sylt