...

Mjöhults Gård

Småland

Mjöhults Gård: Ett hållbart val rör köttälskaren

Mjöhults Gård är inte bara en gård; det är en filosofi, en livsstil och en strävan efter hållbarhet och kvalitet. Här är köttet certifierat enligt SMAK, och djuren får njuta av det fria livet utomhus året runt.

Låt oss dyka djupare in i denna unika verksamhet och förstå varför deras kött är så speciellt.

Djurens Välfärd: En prioritet

På Mjöhults Gård får djuren gå ute året runt, en lyx som inte alla gårdar kan erbjuda.

De har även tillgång till en halmad ligghall, vilket är som en femstjärnig hotellsäng i djurens värld.

Detta skapar inte bara en bättre livskvalitet för djuren, utan det påverkar också köttets kvalitet i positiv bemärkelse.

Kvigornas ålder vid betäckning

Mjöhults Gård tar ett annorlunda tillvägagångssätt när det kommer till kvigornas betäckning.

Medan många gårdar väljer att betäcka sina kvigor redan vid cirka ett års ålder, väntar Mjöhults tills de är drygt två år gamla.

Detta ger kvigorna en större kroppsstorlek och gör att de klarar sin första kalvning lättare, vilket är en vinst för både djur och människa.

Slaktprocessen: En resa i omsorg och kvalitet

Från Gård till Slakteri

När det är dags för slakt, skickas djuren som är mellan 2 och 2,5 år med en traditionell slaktbil till Ello i Lammhult. Här får de hänga i upp till en vecka, vilket är som en mognadsprocess för köttet, likt en fin årgångsvin som får tid att utveckla sina smaker.

Styckning på Sjöbergs säteri och styckeri AB

Efter den inledande slaktprocessen transporteras djuren med godkänd kyltransport till ett litet lokalt styckeri i Tenhult. Styckeriet,

Sjöbergs säteri och styckeri AB, ägs av styckaren Johan och hans familj. Här får köttet hänga i ytterligare en vecka, vilket fulländar dess kvalitet och smak.

Kontakta Mjöhults Gård

Om du är intresserad av att veta mer eller göra en beställning, är du välkommen att ringa Lotta på 070-6897064.

Du kan också följa dem på Facebook genom att söka på Mjöhults gård, där de regelbundet uppdaterar om nyheter och erbjudanden.

Sammanfattning

Mjöhults Gård är mer än bara en källa för högkvalitativt kött; det är en institution som värnar om djurens välfärd och en hållbar livsstil.

Från det ögonblick djuren föds till den tidpunkt då köttet når din tallrik, är varje steg i processen noggrant övervägt för att garantera den högsta kvaliteten. Det är inte bara en gård; det är en destination för alla som värdesätter hållbarhet, kvalitet och smak.

Kontakt

Mjöhults Gård
Mjöhult 30
335 93 Åsenhöga

 

070 68 97 064

Mjöhults Gård