...

Hjälshammar Limousin

Småland

Hjälshammar Limousin: En familjegård med fokus på kvalitet och hållbarhet

Hjälshammar Limousin är inte bara en gård; det är en familjehistoria, en livsstil och en passion för hållbart jordbruk och högkvalitativt kött. Drivs av Fredrik, sambon Sandra och deras son Noel, har gården blivit en symbol för kvalitet och tradition i Värnamo-området. Låt oss ta en närmare titt på denna unika gård och dess historia.

Gårdens historia: från grisar till limousin

Gården, som ursprungligen var Fredriks mors föräldrahem, ligger strax utanför Värnamo och består av en blandning av åker, skog och betesmark.

Fredrik hade ursprungligen grisar på gården fram till 1992, då han beslutade att byta fokus till nötkreatur.

Det var då den första Limousin-kvigan köptes in från Sundhult. Idag består besättningen av 20 kalvande hondjur, och kalvarna föds upp för slakt.

Modernisering och Expansion

I december 2011 togs en ny ladugård med djupströbädd i drift, vilket markerade en ny era för gården. Fredrik producerar sitt eget grovfoder och spannmål och köper in koncentrat.

Samarbetet med en granne som är spannmålsodlare har också varit fruktbart, och gården får sitt halmbehov från denna källa.

Köttlådor: En smak av kvalitet

En del av slakten går till produktion av Limousinkött och köttlådor, som gården säljer själva.

Dessa köttlådor är på cirka 12 kg och kommer portionsförpackade, vackade och frysta.

Om du är intresserad av att beställa, kan du lämna en intresseanmälan via mail, Facebook eller genom att kontakta Sandra direkt.

Hur man kommer i kontakt

Om du är intresserad av att veta mer eller göra en beställning, är du välkommen att kontakta Sandra på 070-6824421 eller via mail på [email protected].

Du kan också följa dem på Facebook för att hålla dig uppdaterad om nyheter och erbjudanden.

Sammanfattning

Hjälshammar Limousin är mer än bara en gård; det är en institution som värnar om kvalitet, hållbarhet och familjevärden.

Från det ögonblick djuren föds till den tidpunkt då köttet når din tallrik, är varje steg i processen noggrant övervägt för att garantera den högsta kvaliteten.

Det är inte bara en gård; det är en destination för alla som värdesätter hållbarhet, kvalitet och smak.

Korna inhyses i en ligghall som består av den gamla ladugården plus ett skärmtak från den och ut över gödselplattan. Korna går i djupströbädd.

 

 

Kontakt

Hjälshammar Limousin
Hjälshammar
331 93  VÄRNAMO

 

070 568 35 82
0370 240 73

Hjälshammar Limousin