Go Back
+ servings
Västerbottenspaj

Västerbottenpaj

Västerbottenpaj ett klassiskt recept
5 from 5 votes
Print Pin
Servings: 8 port

Ingredienser

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk salt

Fyllning

  • 300 g riven Västerbottensost
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Pajdeg

  • Sätt ugnen på 225°
  • Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Eller nyp ihop med fingarna.
  • Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg.
  • Tryck ut pajdegen i en pajform ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylskåpet i 1 timma, om du vill.
  • Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. 

Fyllningen

  • Vispa ägg och grädde, vänd ner / tillsätt osten.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 - 30 minutser tills pajen stelnat. Låt svalna.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!