Sätt på ugnen på 175 grader.
Skala och kasta bort det yttre skiktet som känns lite som papper. Ha kvar höljet runt varje enskild vitlöksklyfta.
Skär sedan bort toppen på vitlöken så varje enskild vitlöksklyfta syns.
Lägg vitlöken i muffinsplåt eller en ugnssäker form. (En muffinsplåt fungerar utmärkt för detta eftersom den hindrar vitlöken från att rulla runt.)
Häll på olja och en nypa salt över varje exponerat huvud. Gnid gärna in olivoljan över alla öppna skurna ytor.
Täck den med aluminiumfolie och placera vitlöken i mitten av ugnen.
Grädda i 30-40 minuter, Sätt på timern eller tills klyftorna är lätt bruna och känns mjuka när man trycker på dem.
Låt de svalna och ta ur de rostade vitlöksklyftor från deras skal. Låt vitlöken svalna så du inte bränner dig. Använd en liten liten kniv och ta ur vitlöken eller använd en cocktailgaffel eller fingrarna för att dra eller pressa de rostade vitlöksklyftor ur deras skal.