Go Back
+ servings
God rabarbersirap

Rabarbersirap

Syrlig, god rabarbersirap
4.93 from 14 votes
Print Pin
Prep Time: 5 minutes
Cook Time: 20 minutes
Servings: 4 dl

Ingredienser

  • 3-4 rabarber ca 700 gram
  • 4 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Gör så här

  • Skär ner rabarberna i bitar och skala bara rabarbern som är grov i stammen och lägg ner i en större kastrull. Godast är späd röd rabarber och den behövs ej skalas.
  • Tillsätt socker och vatten.
  • Låt koka ca 15 min tills rabarberna kokat sönder. Sätt på timern
  • Sila av och häll saften i en ren kastrull.
  • Låt vätskan koka ned ca 20-30 min så den blir lite trög i konsistensen. Den ska bli som koncentrerad saft, den blir inte som riktig sirap. Sätt på timern
  • Låt svalna något och häll upp i ren flaska.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!