Go Back
+ servings
fläderblommor

Flädersaft utan citron

4.90 from 29 votes
Print Pin
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 2 days
Servings: 1 sats

Ingredienser

  • 40 st Fläderblommor
  • 4 st Ekologiska citroner
  • 2-3 l kokande vatten
  • 1,5 kg strösocker

Gör så här

  • Skölj fläderblomsklasarna ordentligt i kallt vatten och låt dem rinna av på en ren kökshandduk.
  • Lägg blomklasarna i en tillbringare som rymmer minst 5 liter.
  • Tvätta citronerna noggrant med varmt vatten och skiva dem tunt. Lägg först ned fläderblommorna och täck sedan med citronskivorna.
  • Koka upp vatten och socker i en kastrull. När det börjar koka, ta bort kastrullen från plattan och rör om tills sockret är helt upplöst i vattnet.
  • Häll den heta sockerlagen över fläderblommorna och citronskivorna i kastrullen/hinken.
  • Täck kastrullen/hinken med ett lock eller plastfilm och låt stå svalt i 2-3 dygn.
  • Sila saften genom att hälla den genom en sil och låta den rinna av.
  • Häll saften i rena och väl rengjorda flaskor.
  • Förvara saften i kylskåp eller frys in för längre hållbarhet.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!