Go Back
+ servings

Beer Can Chicken

En god rub och en burk öl blir denna grillade kyckling helt makalöst smakfull, saftig och mör. 
4.89 from 17 votes
Print Pin
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour
Servings: 4 port

Ingredienser

Rubben

  • 2 msk rökt paprika
  • 2 msk salt
  • 2 msk lökpulver
  • 1 msk cayennepeppar
  • 1 msk kummin
  • 2 tsk torkad timjan
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 msk muscovadosocker valfritt

Till Kycklingen

  • 1 kyckling tvättad och torkad
  • olivolja
  • rubb från ovan
  • 1 burk öl

Gör så här

  • Sätt på grillen, låt den komma ner i värme. Vi vill inte att den ska var superhet.
  • Blanda allt till rubben, rökt paprika, salt, lökpulver, cayennepeppar, mald kummin, timjan, oregano, peppar och vitlökspulver.
  • Gnid in hela kycklingen, inklusive hålighet, med oljan. Krydda den, inifrån och ut, med kryddblandningen.
  • Häll ut (eller drick) 1/4 av ölen och placera kycklingen över burken så att den sitter upprätt.
  • Placera kycklingen i mitten av grillen där kol eller eld inte finns och stäng locket. Grilla i ca 45 till 90 minuter, eller tills köttermometern visar 75 - 82 grader. Håll temperaturen runt 150-175°C inuti grillen.
  • Ta bort från grillen, täck löst med folie och låt den vila i 10 minuter. Skär upp och njut!
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!