Go Back
+ servings
Bästa salladsdressingarna

Bästa salladsdressingar

7 krämiga, goda och superlätta dressingar att göra hemma.
4.53 from 23 votes
Print Pin
Prep Time: 0 minutes
Cook Time: 5 minutes
Servings: 4 port

Ingredienser

Salladsdressing med senap och honung

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk honung flytande
  • 3 msk vinäger valfri sort, jag gillar vit- och äppelcider
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta pressad eller riven
  • 1 krm svartpeppar från kvarnen
  • 2 krm salt

Grekisk Yoghurt Ranch Dressing

  • 3 dl grekisk yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 2 msk citronsaft saften från ca ½ citron
  • 1 vitlöksklyfta pressad eller riven
  • 2 msk gul lök finhackad
  • 2 msk gräslök
  • ½ dl persilja finhackad
  • dill efter smak
  • salt
  • peppar från kvarnen

Chili-Lime Dressing

  • 2 Lime Skal och saft (cirka 4 msk juice och 3 teskedar skal)
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk honung flytande
  • 1 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta pressad eller riven
  • 1 röd chilli skivad med kärnor och allt ELLER/OCH
  • ½ chilliflingor efter smak
  • ½ tsk paprikapulver
  • salt
  • peppar

Italiensk Salladsdressing

  • 2 dl olivolja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 3 msk finriven parmesan
  • 1 msk persilja finhackad
  • 2 msk lök finhackad
  • 2 msk citronsaft saften från ca ½ citron
  • 1 msk färsk malen basilika ELLER 2 teskedar torkad basilika
  • 1 msk färsk malen oregano ELLER 2 teskedar torkad oregano
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk honung
  • salt
  • peppar från kvarnen

Yoghurtdressing med Ädelost

  • 150 g torr ädelost finsmulad - gorgonzola eller liknande funkar inte här
  • 1 ½ dl grekisk yoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk färsk persilja finhackad
  • salt
  • peppar

Sesam dressing

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • ½ dl risvinäger
  • 1 vitlöksklyfta finhackad eller riven
  • 2 msk sojasås
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk riven färsk ingefära eller 2 teskedar ingefära
  • salt
  • peppar från kvarnen

Apelsindressing

  • ½ apelsin 2 - 3 msk apelsinsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk spiskummin

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser i en burk med ett tättsittande lock, skaka tills allt är väl blandat. Alternativt, för tjockare dressing som Ranch dressingen eller den Italienska, kan du kombinera alla ingredienser i en matberedare eller mixer tills de är väl blandade och smidiga.
  • Kyl och låt smakerna komma samman i minst 30 minuter, helst 2 timmar, innan servering.

Tips och trix

När du använder risvinäger och sojasås tänk gärna på salthalterna,  smaka av innan du tillsätter mer salt.

 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!