Go Back
rabarberchutney

Rabarberchutney

En supergod rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Smaksatt med bland annat ingefära, curry och spansk peppar.
4.52 from 95 votes
Print Pin

Ingredienser

  • 500 g rabarber i bitar (ca 7-8 stora rabarberstjälkar)
  • 2 rödlökar skivade
  • 1 ½ msk ättika
  • ¾ dl vatten

andra steget

  • 5 dl socker
  • 1 msk mald ingefära eller färsk ca 4×4 cm
  • 1 ½ msk curry
  • 2 tsk salt
  • 1 spansk peppar hackad färsk

Gör så här

  • Låt rabarber, rödlök, ättika och vatten koka tillsammans i ca 10 minuter.
    Sätt på timern
  • Därefter lägg i övriga ingredienser och låt allt koka samman på svag värme i 30 minuter. Rör om då och då så det inte bränner vid.
    Sätt på timern

Tips och trix

För att få en mer krämigare konsistens på din Rabarberchutney tillsätt creme fraiche och lite vitlök. 
OBS blanda bara i creme fraiche och vitlök precis innan du ska servera den. 

Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!