Go Back
+ servings
Raggmunk recept

Raggmunk recept

Raggmunk och fläsk, husmanskost när den är som bäst
4.50 from 2 votes
Skriv ut Pin
Förberedelser: 15 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 kg potatis av fast sort
  • 1 ägg
  • 1 msk mjöl
  • 2 msk mineralvatten för "raggigheten" helt valfritt
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

  • Skala och riv potatisen grovt. Krama gärna ur vätskan.
  • Vispa ihop ägg, mjöl och mineralvatten och vänd ner potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra.
  • Börja stekningen med lite smör i pannan. Om du har stekt fläsk tidigare använd gärna detta flott tillsammans med smöret.
  • Klicka ut smeten och platta till så tunt som möjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor.

Tips och trix

Testa gärna med en riven jordärtskocka i smeten!  Supergott!
Varför inte testa och göra dina raggmunkar i våffeljärnet?
 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!