Go Back
+ servings
belgiska våfflor recept

Belgiska våfflor

Fluffiga och lätta belgiska våfflor
4.15 från 14 röster
Skriv ut Pin
Portioner: 6 stycken

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl special
  • 2 ägg separerade (vitor och gulor i olika skålar)
  • 0,75 dl socker
  • 180 g smör smält, inte margarin
  • 3 dl mjölk röd
  • ½ msk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  • Sätt på våffeljärnet.
  • Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken
  • Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
  • Separera äggula och äggvita
  • Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, som en toppig maräng.
  • Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen.
  • Rör försiktigt i mjölblandningen så du får en slät smet.
  • Vänd slutligen ner den hårt vispade äggvitan försiktigt med en slickepott.
  • Smöra järnet och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen.
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!