Smält och värm smöret så att vasslen sjunker till botten. Ställ åt sidan
Använd nu en ganska vid kastrull som har en rundning i botten och en ballongvisp. (man vill inte att äggula fastnar i kanterna)
Häll i några droppar vatten och några droppar citron i kastrullen (1 msk ungefär beronde på kastrullen)
Lägg i de tre äggulorna
Ta med lite lite salt i från början. Saltet hjälper till att binda samman emulsionen.
Medelvärme på spisen och börja vispa. Detta tar några minuter, vispa det fluffigt, fortsätt vispa tills det går ner till en ganska tjock kräm. Håll koll på värmen
Om det börja ryka om äggulorna - sänk värmen på plattan
Börja tillsätta smöret i små små mängder, se till att vasslen som ligger i botten på grytan, inte följer med in i såsen. Äggulorna binder nu upp smöret och därefter kan du hälla på i lite raskare takt i slutet.
Smaka upp såsen med lite cayennepeppar och salt.
Tips och trix
Man kan med fördel testa och lägga till en knivsudd dijonsenap!