Go Back
+ servings
Koka vit sparris

Koka vit sparris

Kokt vit sparris ett enkelt recept. En förrätt som smälter i munnen och är superlätt att tillaga.
5 från 29 röster
Skriv ut Pin
Förberedelser: 3 minuter
Tillagningstid: 8 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 12 st vit sparris
  • 1 liter vatten
  • 1 msk salt
  • ½ msk socker
  • 1 saft från en citron

Gör så här

  • Börja med att skala din sparris och skär av ändarna
  • Häll upp vatten, salt, socker och citron i en stor gryta
  • Koka upp vattnet
  • Lägg i sparrisen i det kokande vattnet
  • Efter att sparrisen kommit i vattnet, låt det få ett uppkok, lägg på locket och dra åt sidan.
  • Låt stå 5 - 10 minuter sätt tiden på 5 minuter

Video

Tips och trix

För mer smak, finriv parmesanost och strö över.
Gör ett citronsmör 
  • 100 g smör rumstempererat
  • ½ citron
  • 1 kruka körvel
  • salt
 

 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!