Go Back
+ servings
Gubbröra på knäckebröd

Gubbröra

Gubbröra en av våra käraste traditioner. Supergod klassisk röra. Den passar perfekt på smörgåsbordet, jul- och påskbordet och midsommar.
4.8 från 25 röster
Skriv ut Pin
Förberedelser: 20 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Portioner: 4 portioner

Ingredienser

  • 125 gr anjovisfilé
  • 1-2 st kokt potatis valfritt
  • 4 st hårdkokta ägg
  • 1 st rödlök
  • ½ dl Créme Fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • ½ dl dill hackad
  • ½ dl gräslök hackad
  • vitpeppar och eventuellt lite salt

Gör så här

  • Koka äggen hårdkokta ca 8 minuters koktid. Låt dem kallna.
  • Låt vätskan rinna av ansjovisfiléerna. 
  • Skala och hacka äggen grovt. Tärna potatisen i ½ centimeterstora tärningar.
  • Tärna ansjovis och rödlök fint.
  • Lägg allt i en bunke och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med peppar och lite anjovisspad för sälta.
  • Låt gärna stå några timmar.

Tips och trix

Du kan testa och lägga till din röra:

  • 1 msk kapris
  • 1 msk kaviar
  • 1/2 äpple
  • persilja

Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!