Go Back
+ servings
Rödbetshummus recept

Rödbetshummus

Krämig rödbetshummus med en hel rostad rödbeta, citron och mycket vitlöksmak.
5 from 15 votes
Skriv ut Pin
Tillagningstid: 10 minuter
Portioner: 4 port

Ingredienser

  • 380 gr kikärtor kokta
  • 2 st rödbetor förkokta
  • ½ dl solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta eller 2 för mer smak
  • ½ dl citronsaft saften från en citron
  • lite riven citronskal
  • 1 msk Tahini Sesampasta
  • 4 msk olivolja
  • ½ krm spiskummin
  • salt och peppar

Gör så här

  • Lägg solroskärnor, vitlök, tahinin och hälften av oljan i en matberedare och mixa sönder solroskärnorna helt.
  • Tillsätt mer olja, rödbetor och kikärtor.
  • Fortsätt mixa tills du har en slät massa.
  • Smaka av med citronjuice, citronskal, salt och peppar. Låt stå svalt till servering.

Tips och trix


Du kan alltid utesluta solroskärnorna om du vill!

 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!