Go Back
+ servings
Bulletproof coffee

Bulletproof Coffe

5 from 1 vote
Skriv ut Pin
Portioner: 1 kopp

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 ½ msk rågade matskedar nymalet kaffe
  • 1 tsk MCT olja
  • 1 msk Ghee

Gör så här

  •  Värm en kopp (ca 2 dl) vatten till strax under kokpunkten.
  • Häll i 2 ½ rågade matskedar nymalet kaffe. Bäst effekt ger kaffe gjort på 100% Arabica bönan. Brygg gärna i presskanna (4 minuter) för att behålla de nyttiga oljorna i kaffet och för den goda smaken. Själv köper jag Lavazza Ekologisk Tierra
    Lavazza kaffe
  • Häll i 1 tesked MCT olja (öka successivt under flera dagar till 1-2 matskedar).
  • Tillsätt 1 matsked Ghee eller osaltat smör (öka successivt till 2 matskedar). Du läste rätt. Det står smör. Oroa dig inte. Denna blandning gör också den krämigaste, mest utsökta koppen kaffe du någonsin har druckit. Se till att ditt smör inte är saltat. Salt kaffe är inte gott.
  • Blanda i mixer eller med stavmixer i 20-30 sekunder tills kaffet känns som en krämig latte.

Tips och trix

Njut av en härligt kopp kaffe!

 
 
Dela med dig av receptet!Nämn @wernamaten eller tagga #wernamaten!