Hemmagjorda potatischips

Hemmagjorda potatischips

Betalt samarbete med Bagaren och Kocken Gör dina egna chips, när dessa är klara och du stoppar dem i munnen är det en smakupplevelse som du inte vill missa. Visst det är lite pyssel med att göra sina egna potatischips, men det är så värt det. Vilken potatis är bäst...
7 av de bästa salladsdressingar

7 av de bästa salladsdressingar

7 krämiga, goda och superlätta dressingar att göra hemma. En mycket användbar färdighet är att lära sig att göra din favoritdressing i ditt eget kök.  En god salladsdressing kan göra skillnad! Om du gör dessa recepten hemma och hoppar över de köpta flaskorna i...
Vispat smör

Vispat smör

Vispat smör är riktigt smör som har vispats upp med en mixer eller elvisp för att införliva luft som gör det lättare och fluffigare. Du vispar tills blandning blir ljus och luftig. Smör fast lyxigare! Jag älskar vispat smör. Ja jag har hamnat i smörträsket, ingenting...
Ramslökspesto

Ramslökspesto

Ramslök är helt ljuvligt god med sin smak av gräslök och vitlök och är faktiskt släkt med båda. Tidigt på våren tar jag mej en tur ner till Skåne och ger mig ut i ramslöksskogen för att plocka den och gör en mycket enkel jättegod pesto. Ramslöken är bland det första...
Granskottssirap på två sätt

Granskottssirap på två sätt

Jag älskar skogen! Speciellt på våren då man känner alla dofter efter en lång höst och vinter. Att vandra och se allt spira, löven spricker och granskotten tittar fram som ljusgröna små löv ur den mörkgröna granen. Helt ljuvligt. Dessa små granskott går att göra så...
Granskottsvinäger

Granskottsvinäger

När försommaren är här då är granskotten sådär ljuvligt härligt ljusgröna och mjuka. Dessa skott går att använda till rätt mycket, bland annat: som smörgåspålägg i sallad som granskottskräm smaksättare i olja och vinäger granskottssirap ingrediens i viltgrytor och...
Krispiga rostade kikärtor

Krispiga rostade kikärtor

Njut av dem som de är eller toppa med dem i din favoriträtt för krispighet och smak. Ibland kanske du letar efter något krispigt i en sallad. Perfekt till partyt, fredagsmys, drinktilltugg eller bara för att du vill äta något hälsosamt snacks. För ett tag sedan blev...
Korianderpesto

Korianderpesto

Jag har genom åren lärt mig att verkligen tycka om koriander. Det är ofta jag köper knippe och slänger ihop en guacamole, mango eller ananas salsa. Men ibland står man där med en massa koriander över och då är det perfekt att göra en pesto. När koriandern blir...
Rostad vitlök

Rostad vitlök

Jag älskar rostad vitlök! Den går att äta som den är eller mosa den med en gaffel och användas i matlagning. Tänk dig att du har rostat ditt bröd och du brer över en blandning av rostad vitlök, creme fraiche, eller varför inte ha samma blandning på toppen av din...
Tahini

Tahini

Vad är Tahini? Tahini tillverkas genom att mala sesamfrön med olivolja till en jämn pasta.  Jag gillar att använda tahini när jag gör dressingar, dip, fyllda dadlar och hummus. Möjligheterna är oändliga! Gör din egna Tahini till din Hummus Tahini är inte helt lätt att...