Béchamelsås – vit grundsås recept

Béchamelsås – vit grundsås recept

Egentligen ska den kokas med ett lagerblad, en timjankvist och en gul lök med nejlikor instuckna. Men det är inte så vi ser på såsen idag utan mycket enklare som detta recept. Vit grundsås kallas ofta béchamelsås efter markis Louis de Béchameil som var i tjänst hos...
Vispat smör

Vispat smör

Vispat smör är riktigt smör som har vispats upp med en mixer eller elvisp för att införliva luft som gör det lättare och fluffigare. Du vispar tills blandning blir ljus och luftig. Smör fast lyxigare! Jag älskar vispat smör. Ja jag har hamnat i smörträsket, ingenting...
Bearnaisesås med egen tvist

Bearnaisesås med egen tvist

Béarnaisesås och en bit kött är en ”match made in heaven”, och denna sås har några andra gudomliga användningar. Testa att ha en klick över ett pocherat ägg eller tillsammans med stekt fisk. Detta recept är superenkelt eftersom det är gjort på påse. Vem...
Bästa rabarberchutney receptet

Bästa rabarberchutney receptet

Första gången jag hörde talas om rabarberchutney till grillat så blev jag jätteförvånad. Det var inget jag hade testat och kände rent instinktivt att det kanske är något.  Jag gav mig ut på stan och inhandlade alla ingredienser och lagade min rabarberchutney. När jag...
Aioli recept citron

Aioli recept citron

Så här gör du det bästa Aioli receptet Är det något jag vill slå ett slag för så är det Aioli, det är så enkelt att göra och har du dessa 5 ingredienserna hemma så är det gjort på 3 minuter! Använd sen denna krämiga vitlöks aioli med citron till grönsaker, kött eller...