Rostade rödbetor

Rostade rödbetor

När skördetiden för rödbetor är här, älskar jag att ta mej en tur till landet och dra upp några betor.  Det känns sådär extra hälsosamt och nyttigt. Ibland gör jag chips, ibland gör jag rödbetshummus och ibland gör jag klyftor.  Tänk er en varm rödbetssallad med...
Korianderpesto

Korianderpesto

Jag har genom åren lärt mig att verkligen tycka om koriander. Det är ofta jag köper knippe och slänger ihop en guacamole, mango eller ananas salsa. Men ibland står man där med en massa koriander över och då är det perfekt att göra en pesto. När koriandern blir...
Heta räkor

Heta räkor

Dessa heta räkor kan jag äta flera gånger i veckan, dels eftersom det är så otroligt enkelt att göra och att det är fullt med smaker. Denna smakkombination av vitlök, chili, saffran och persilja är något jag verkligen varmt rekommenderar att du provar att tillaga...
Rostad vitlök

Rostad vitlök

Jag älskar rostad vitlök! Den går att äta som den är eller mosa den med en gaffel och användas i matlagning. Tänk dig att du har rostat ditt bröd och du brer över en blandning av rostad vitlök, creme fraiche, eller varför inte ha samma blandning på toppen av din...
Tahini

Tahini

Vad är Tahini? Tahini tillverkas genom att mala sesamfrön med olivolja till en jämn pasta.  Jag gillar att använda tahini när jag gör dressingar, dip, fyllda dadlar och hummus. Möjligheterna är oändliga! Gör din egna Tahini till din Hummus Tahini är inte helt lätt att...
Hummus

Hummus

Detta är mitt favorit hummusrecept! Med några enkla knep kan du verkligen göra krämig mjuk hemgjord hummus och den är mycket godare än den du köper i affären. Hur man gör humus från grunden Förr, när jag var och handlade så plockade jag nästan alltid ner Hummus burk i...
Blomkålsrisotto med svamp

Blomkålsrisotto med svamp

Jag älskar verkligen blomkål! Dels för att den är enkel att tillaga men även för att den passar till så mycket. Att du kan ha den som huvudrätt gör att den bara är så fantastisk. På senare tid har jag börjat göra blomkålsrisotto. Ja jag ska erkänna att det blir...
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Hur gör man picklad rödlök? Picklad rödlök till hamburgare. Hur länge håller picklad rödlök i kylen? Picklad rödlök Att lära sig att göra picklad rödlök är så enkelt – det tar bara fem minuter och du har antagligen alla ingredienser hemma! Du kan alltid ha en...
Ananasjuice recept

Ananasjuice recept

Hur gör man hemmagjord ananasjuice? Hemmagjord ananasjuice är uppfriskande och söt när den är gjord på färska ananas.  Den är enkel och det går ganska snabbt att göra själva hemma.  Inte att förglömma att den är laddad med massor av näringsämnen i varje glas. En...
Blåbärspaj med havregryn

Blåbärspaj med havregryn

Om det är något som jag verkligen kan bli sugen på så är det paj. Jag fullkomligt älskar paj.  Ni vet det den där känslan när man känner det perfekta förhållandet mellan en härlig skorpa och frukt.   Och sen får man ju absolut inte glömma att servera med en skopa...
Bästa äggröran

Bästa äggröran

Tänk så mycket vi kan göra med ägg, det finns så många recept som innehåller ägg, i bakning och matlagning.  Du kan koka, steka, göra äggröra, äta ägget rått, en del använder ett våffeljärn eller varför inte grilla ägget – ja det är en helt fantastisk produkt....
Bearnaisesås med egen tvist

Bearnaisesås med egen tvist

Béarnaisesås och en bit kött är en ”match made in heaven”, och denna sås har några andra gudomliga användningar. Testa att ha en klick över ett pocherat ägg eller tillsammans med stekt fisk. Detta recept är superenkelt eftersom det är gjort på påse. Vem...