Vad är du sugen på?

En sajt om mat, dryck, närodlat och goda recept!

Köttgryta

Smarriga recept och tips

Heta räkor

Heta räkor

Dessa heta räkor kan jag äta flera gånger i veckan, dels eftersom det är så otroligt enkelt att göra och att det är fullt med smaker. Denna smakkombination av vitlök, chili, saffran och persilja är något jag verkligen varmt rekommenderar att du provar att tillaga...

läs mer
Rostad vitlök

Rostad vitlök

Jag älskar rostad vitlök! Den går att äta som den är eller mosa den med en gaffel och användas i matlagning. Tänk dig att du har rostat ditt bröd och du brer över en blandning av rostad vitlök, creme fraiche, eller varför inte ha samma blandning på toppen av din...

läs mer
Tahini

Tahini

Vad är Tahini? Tahini tillverkas genom att mala sesamfrön med olivolja till en jämn pasta.  Jag gillar att använda tahini när jag gör dressingar, dip, fyllda dadlar och hummus. Möjligheterna är oändliga! Gör din egna Tahini till din Hummus Tahini är inte helt lätt att...

läs mer
Hummus

Hummus

Detta är mitt favorit hummusrecept! Med några enkla knep kan du verkligen göra krämig mjuk hemgjord hummus och den är mycket godare än den du köper i affären. Hur man gör humus från grunden Förr, när jag var och handlade så plockade jag nästan alltid ner Hummus burk i...

läs mer
Blomkålsrisotto med svamp

Blomkålsrisotto med svamp

Jag älskar verkligen blomkål! Dels för att den är enkel att tillaga men även för att den passar till så mycket. Att du kan ha den som huvudrätt gör att den bara är så fantastisk. På senare tid har jag börjat göra blomkålsrisotto. Ja jag ska erkänna att det blir...

läs mer
Picklad rödlök

Picklad rödlök

Hur gör man picklad rödlök? Picklad rödlök till hamburgare. Hur länge håller picklad rödlök i kylen? Picklad rödlök Att lära sig att göra picklad rödlök är så enkelt - det tar bara fem minuter och du har antagligen alla ingredienser hemma! Du kan alltid ha en burk i...

läs mer
Istället för ströbröd

Istället för ströbröd

Har du inget ströbröd hemma? Här kommer några förslag på vad du kan använda i stället när du ska smörja din form! mannagryn - ger god smak och fin skorpa strösocker - blir knaprigt och lite knäckigt på ytan brun farin eller råsocker - knaprig och ännu knäckigare yta...

läs mer
10 skäl att bevara mat

10 skäl att bevara mat

Mat är en av de viktigaste sakerna i livet. Vi kan faktiskt inte leva utan det. Och ändå slängs det mängder av mat världen över. Kanske för att maten har fått lite tråkig färg eller att det står ett bäst före datum som har passerat. 1. Utnyttja säsongens smak När vi...

läs mer
Grillad fläskkotlett med citron och vitlök

Grillad fläskkotlett med citron och vitlök

Ingenting ger smak till en fläskkotlett som en god marinad! I detta recept är dessa grillade fläskkotletter marinerade i ljusa citronsmaker och mycket vitlök. Den är perfekt att slänga på grillen eller på stekpannan om det inte är grillsäsong.  De ska vara gyllenbruna...

läs mer

Reko Ring

Hitta din närmaste Reko Ring

Massor av recept

Sök efter ingrediens!

Passa på att konservera!

Bästa kryddguiden?

Så använder du olika kryddor på bästa sätt

Hitta din lokala producent och närodlade produkter

Ett av de viktigaste målen vi har här på Wernamaten är att stödja lokala producenter, och det för att ge dig så många lokala produkter som möjligt.

Köttproducenter

Lokalproducenter av kött så du vet vad du stoppar i munnen!

Gårdsbutiker

Hitta till en Gårdsbutik nära dig!

Cafeé, bageri & restaurang

Besök ett smultronställe!

Ägg och mejeri

Ägg, mjölk ost för många av oss en nödvändighet!

Godis & konfektyr

Sugen på något sött! Den som söker skall finna.

Frukt och Grönt

Härligt fräscha och nyplockade!

100 tals av

Recept