Festmat, LCHF, Midsommarmat, Påskmat, Recept, Sallad, Smörgåsbord, Tillbehör |
Den här äggsalladen är den perfekta lunchen när du känner dig trött på att bara äta sallad. Med det här äggsalladsreceptet som inspiration kan du använda färska ingredienser tills det smakar precis som DU vill ha det! Sallader handlar inte alltid om salladsblad. Du...
Buffé, Det kommer gäster, Festmat, Fisk, Förrätt, Julmat, Midsommarmat, Påskmat, Recept, Smörgåsbord, Snabblagat, Tillbehör |
Supergott lättrökt laxmousse recept som bara tar 5 minuter att göra och är ett säkert sätt att imponera på dina gäster. Perfekt på snittar, aptitretare eller spritsa moussen på kex. Varför inte lägga den i en skål och använd den som dipp? Hur gör du denna rökta...
Det kommer gäster, Festmat, Grilla, Midsommarmat, Recept |
Vill du göra något extra speciellt denna grillsäsong? Imponera på din familj och vänner med Beer Can Chicken! Eller som en del säger ölburkskyckling! Med en god rub och en burk öl blir denna grillade kyckling helt makalöst smakfull, saftig och mör. Det bästa är att...
Förrätt, Husmanskost, Julmat, Klassisk julmat, Midsommarmat, Påskmat, Recept, Smörgåsbord, Tillbehör |
Gubbröra en av våra käraste traditioner. Själv lärde jag mig att älska denna supergoda klassiska gubbröran i vuxen ålder. Den passar perfekt på smörgåsbordet, jul- och påskbordet och midsommar. Jag brukar ofta servera den som förrätt när jag bjuder hem folk till våra...
Det kommer gäster, Festmat, Fredagsmat, Julmat, Lunch, Midsommarmat, Nötkött, Påskmat, Recept, Smörgåsbord, Vilt |
Tjälknölen tillagar du på extremt låg temperatur runt 50 – 75 grader i ugnen 8 – 12 timmar. Därefter läggs den i en saltlag i ca 5 timmar. Vilket kött passar bäst till tjälknöl? Min personliga favorit är älgkött, men det går även bra med en bit bog,...
Julmat, Midsommarmat, Påskmat, Recept, Smörgåsbord, Tillbehör, Vegetariskt |
Visst är den vackert rödrosa? Jag är väldigt förtjust i både hummus och rödbetssallad så när det midsommarfest eller julbord kan jag inte låta bli att ha den på bordet. Jag kan villigt erkänna att jag gör den lite då och då som dipp till tacoschipsen. Första gången...
Grilla, Lunch, Marinad, Midsommarmat, Recept |
Ingenting ger smak till en fläskkotlett som en god marinad! I detta recept är dessa grillade fläskkotletter marinerade i ljusa citronsmaker och mycket vitlök. Den är perfekt att slänga på grillen eller på stekpannan om det inte är grillsäsong. De ska vara gyllenbruna...
Det kommer gäster, Festmat, Midsommarmat, Recept, Tillbehör |
Vill du ha de där krispiga och gyllene potatisarna? Det är så lätt att äta direkt från plåten. Dessa krispiga krossade potatisar är bäst när de är varma och färska, så se till att du serverar dem direkt från ugnen. Krossade potatisar passar perfekt till grillat,...
Buffé, Gratäng, Julmat, Klassisk julmat, Midsommarmat, Påskmat, Recept, Smörgåsbord |
Recept på klassisk Janssons Frestelse Min mamma sa alltid att hemligheten bakom en riktigt god Janssons Frestelse är löken. Löken är ryggraden i ett kök och lär du dig hur man steker och karamelliserar denna fantastiskt goda ”krydda” kan du göra underverk...