Det kommer gäster, Festmat, Recept, Snabblagat, Tillbehör |
Det är något med vitlöksbröd som gör att alla rätter känns som ett speciellt tillfälle. Och det är så enkelt att göra – allt du behöver är färskt bröd, smör och vitlök. Jag tänkte ge dig två olika sätt att göra vitlöksbröd på. Du får ett underbart gott...
Festmat, LCHF, Midsommarmat, Påskmat, Recept, Sallad, Smörgåsbord, Tillbehör |
Den här äggsalladen är den perfekta lunchen när du känner dig trött på att bara äta sallad. Med det här äggsalladsreceptet som inspiration kan du använda färska ingredienser tills det smakar precis som DU vill ha det! Sallader handlar inte alltid om salladsblad. Du...
Buffé, Det kommer gäster, Festmat, Fisk, Förrätt, Julmat, Midsommarmat, Påskmat, Recept, Smörgåsbord, Snabblagat, Tillbehör |
Supergott lättrökt laxmousse recept som bara tar 5 minuter att göra och är ett säkert sätt att imponera på dina gäster. Perfekt på snittar, aptitretare eller spritsa moussen på kex. Varför inte lägga den i en skål och använd den som dipp? Hur gör du denna rökta...
Det kommer gäster, Festmat, Grilla, Midsommarmat, Recept |
Vill du göra något extra speciellt denna grillsäsong? Imponera på din familj och vänner med Beer Can Chicken! Eller som en del säger ölburkskyckling! Med en god rub och en burk öl blir denna grillade kyckling helt makalöst smakfull, saftig och mör. Det bästa är att...
Artiklar, Festmat, Förrätt, Recept, Tillbehör, Vegetariskt |
Börja med att ta fram en stor kastrull med lock, som räcker till den hela vita sparrisen. Sparrisen är lite besk i sig själv och då kan det vara bra att vara noga när man mäter upp saltet, sockret och citronen som vi tillför till vattnet. Skalet på den vita sparrisen...
Det kommer gäster, Festmat, Fredagsmat, Julmat, Lunch, Midsommarmat, Nötkött, Påskmat, Recept, Smörgåsbord, Vilt |
Tjälknölen tillagar du på extremt låg temperatur runt 50 – 75 grader i ugnen 8 – 12 timmar. Därefter läggs den i en saltlag i ca 5 timmar. Vilket kött passar bäst till tjälknöl? Min personliga favorit är älgkött, men det går även bra med en bit bog,...
Det kommer gäster, Festmat, Lunch, Recept, Vardagsmat |
Grillad kyckling med grönsaker är hos oss en av familjens favoritrecept. Det är så enkelt att göra och samtidigt lägga till lite grönsaker och potatis. Hela middagen är i en och samma form. En perfekt måltid. Själv föredrar jag att använda mig av en färdig...
Det kommer gäster, Festmat, Recept |
Saftigaste och bästa kalkon receptet När man väl får äta helstekt kalkon för första gången så glömmer man det aldrig. Detta receptet är verkligen det bästa receptet på stekt kalkon. Kalkonen blir inte torr. Varje liten bit av kalkon smakar himmelskt gott! Det...
Det kommer gäster, Festmat, Midsommarmat, Recept, Tillbehör |
Vill du ha de där krispiga och gyllene potatisarna? Det är så lätt att äta direkt från plåten. Dessa krispiga krossade potatisar är bäst när de är varma och färska, så se till att du serverar dem direkt från ugnen. Krossade potatisar passar perfekt till grillat,...
Det kommer gäster, Festmat, Fredagsmat, Nötkött, Recept |
Hur du steker och flamberar din oxfilé Oxfilé anses vara kungen av nötkött. Det är den biten som är väldigt mör eftersom den kommer från den delen av djuret som arbetar minst. Detta är en av anledningarna varför oxfilé är dyrare än annat kött. För att göra det mer...