10 Tips på vad man kan göra med äpple

10 Tips på vad man kan göra med äpple

Här hittar du flera läckra recept och inspiration till vad du kan göra med alla höstens äpplen från din trädgård. Olika och klassiska rätter med äpplen – äppelpaj, äppeltårta, äppelmos och mycket mer. Den bästa tiden på året är äntligen här, när du kan plocka...
Fakta om potatis

Fakta om potatis

Potatisen är en rotfrukt som har funnit hos oss väldigt länge. Det är vår mest älskade knöl. Inka-folket i Sydamerika var de första människorna som odlade potatis. De började odla rotfrukten 200 år f.kr. Potatis heter Solanum tuberosum på latin potatis kommer från...
Hur gör man panering?

Hur gör man panering?

Visst är det gott med panerad fisk, potatismos och kokta gröna ärtor. Eller varför inte ostpanerad skinkschnitzel med risotto, citron, ärtor och grönsallad. Eller en hemlagad panerad Weiner Schnitzel med potatis Men så försöker du och märker att paneringen liksom...
Istället för ägg

Istället för ägg

Ägg är hälsosamt och man kan ha dem till så mycket, varför de är så omtyckta och viktiga för så många. Vi använder dem väldigt ofta när vi bakar, där nästan alla recept har ägg med. Men av olika skäl undviker vissa människor ägg. Lyckligtvis finns det gott om...
Vilket viltkött passar till vad?

Vilket viltkött passar till vad?

Ibland kan man känna sig osäker på vilka delar av köttet som passar till vad. Vi ger dig de bästa tipsen och ideérna. Du vet den där känslan när du står med bogstek, fransyska, rulle, innan och ytterlår och känner du dig osäker på vad du ska använda de olika...
Hur man blötlägger och kokar kikärtor

Hur man blötlägger och kokar kikärtor

Kikärter är fullproppade med protein, folsyra, järn och fiber men innehåller väldigt lite mättat fett. Att fixa till och blötlägga dina kikärtor är lätt, det som tar tid är själva blötläggningen. Det är den enda nackdelen tycker jag själv, eftersom det tar minst 12...
Istället för ströbröd

Istället för ströbröd

Har du inget ströbröd hemma? Här kommer några förslag på vad du kan använda i stället när du ska smörja din form! mannagryn – ger god smak och fin skorpa strösocker – blir knaprigt och lite knäckigt på ytan brun farin eller råsocker – knaprig och...
10 skäl att bevara mat

10 skäl att bevara mat

Mat är en av de viktigaste sakerna i livet. Vi kan faktiskt inte leva utan det. Och ändå slängs det mängder av mat världen över. Kanske för att maten har fått lite tråkig färg eller att det står ett bäst före datum som har passerat. 1. Utnyttja säsongens smak När vi...
Vilka kryddor passar till vad

Vilka kryddor passar till vad

Bästa kryddguiden – så använder du olika kryddor på bästa sätt Vårt kryddlexikon Anis är en ettårig växt som blir ca 40 cm hög och kan odlas på kalljord men är lite svår att få att gro, om sommaren är för blöt och kall. Fröna används som krydda vid bakning av rågbröd,...
Bulletproof coffee

Bulletproof coffee

Om du är som de flesta människor börjar dina morgnar med en kopp kaffe. Men tänk om ditt kaffe kunde göra mer än att bara ge dig en koffeinboost? Det är tanken bakom bulletproof coffee. Genom att tillsätta riktigt smör och MCT-olja till ditt morgonkaffe kan du skapa...