Ibland kan man känna sig osäker på vilka delar av köttet som passar till vad. Vi ger dig de bästa...

Den som söker skall finna
Spännande Artiklar
Hur man blötlägger och kokar kikärtor
Kikärter är fullproppade med protein, folsyra, järn och fiber men innehåller väldigt lite mättat...
Istället för ströbröd
Har du inget ströbröd hemma? Här kommer några förslag på vad du kan använda i stället när du ska...
10 skäl att bevara mat
Mat är en av de viktigaste sakerna i livet. Vi kan faktiskt inte leva utan det. Och ändå slängs...
Vilka kryddor passar till vad
Bästa kryddguiden – så använder du olika kryddor på bästa sätt Vårt kryddlexikon Anis är en...
Goda smörgåsar till fest och till vardags
Goda smörgåsar att bjuda på! Här kommer lite tips om vad du kan bjuda dina gäster på. Kanske ska...
Vilken färg äter du?
Visste du att röda frukter och grönsaker erbjuder ett antal hälsofördelar ? Här är några: Skyddar...
Jullåda 2016
Succén fortsätter! Wernamaten har även i år sin egna speciella Jullåda! Jullådorna har blivit...
Kåldolmens dag
30 November - Kåldolmens Dag! Cajsa Warg har ett recept som passar utmärkt dagen till ära....
Vad är MSC fisk?
Vad är MSC? MSC är en internationell icke-vinstdrivande organisation som främjar hållbart fiske....
Fem skäl till att handla lokalproducerad mat
Wernamaten har ett brett utbud av gårdar. Vi har gårdar för kött, grönsaker, honung och även...
7 sätt att få mörat kött
“Betalt samarbete med Bagaren och Kocken" Alla har vi väl fått en köttbit på tallriken som är hur...
Lite om ägg
Vad är skillnaden mellan bruna och vita ägg? Skalets färg hänger ihop med vilken färg hönan har...
Njut av närproducerade livsmedel
Hösten är en fantastisk årstid och en tid för att skörda och njuta av det som sommaren har lagt...
Skördefest i Apladalen
Välkommen till skördefesten i Apladalen! På lördag den 24 september 2016 är det skördefest mellan...
Fairtrade – vad är det?
Fairtrade är en internationell certifiering av råvaror som odlas i länder med utbredd fattigdom....
